Trenul Regal soseste la InfraTRANS

Home / Stiri / Trenul Regal soseste la InfraTRANS

In cadrul INFRATRANS® , eveniment organizat in perioada 23-24 mai, in statia CFR Bucuresti Nord, Trenul Regal va fi expus la Linia 14.

Trenul Regal va putea fi vizitat, pe baza biletelor disponibile direct la peronul liniei 14, in data de 23 mai in intervalul 11:00-18:00 si in data de 24 mai, in intervalul 10:00-18:00.

Trenul Regal a iesit din fabricatie din iunie 1928 de la uzinile Ernesto Breda /Construzioni Meccaniche Milano si a fost livrat Romaniei, intrand in serviciul Casei Regale. In 1948, Trenul Regal devine tren prezidential pana in anul 1977 cand a fost inlocuit de o noua garnitura fabricata in Romania, la fabrica de vagoane Arad.

Vagoanele au fost construite pentru a intruni normele de circulatie internationale, putand circula cu viteze de pana la 160 km/h si sunt finisate cu materiale dintre cele mai scumpe, cum ar fi piele de Cordoba, pentru scaunele si fotoliile din saloane, furnir de nuc si trandafir, pentru mese si unele lambriuri din saloanele vagoanelor, sticla de Murano si cristalul de Boemia fiind folosite pentru lampile din vagoane, cat si pentru oglinzile din salonul regal. Din alabastru de Grecia au fost executate statuete si obiecte decorative ce se pot gasi in saloanele vagoanelor ce compun Trenul Regal.

Aici  puteti afla mai multe informatii privind istoria Trenului Regal.

Expozitia poate fi vizitata in baza biletelor care se pot obtine aici